servicii
PROGRAMARI INTRE 10.00 - 14.00
- 0730509824
Su Jok
Terapia Su Jok este o metoda de tratament descoperita de prof. sud-coreean Park Jae Woo. In limba coreeana Su semnifica mana, iar Jok, laba piciorului. Este mai mult decat o metoda de tratament, este o cale de intelegere a legilor de baza ale vietii, o metoda care leaga stiinta clasica a vestului de cunoasterea acumulata in medicina orientala din cele mai vechi timpuri.
Terapia SU JOK este:
- Eficienta – la o aplicare corecta, efectul apare in cateva minute
- Inofensiva – aplicarea incorecta nu dauneaza este doar ineficienta
- Universala – poate trata orice parte a corpului, organ, articulatie
- Accesibila – oricui, de la copii de gradinita pana la pensionari
- Simpla – mana si cunostintele sunt intodeauna cu dumneavoastra
SU JOK poate trata numeroase si complicate afectiuni , cum sunt:
- afectiuni ale sistemului nervos, cardiovascular, digestiv, respirator, osos, locomotor, muscular, endocrin , urinar, genital;
- afectiuni ale pielii;
- afectiuni stomatologice, oto-rino-laringologice;
- disfunctii sexuale;
- disfunctii metabolice;
- alcoolism si dependenta de droguri;
- probleme psiho-emotionale;
Pe mâini şi pe labele picioarelor se situează sisteme de puncte cu activitate înaltă, conforme tuturor organelor şi părţilor corpului.
Stimularea lor are o acţiune curativă şi profilactica pronunţată. Pentru a învinge bolile este necesar ca energia vitală din organism să curag liber, fără oprelişti.
Corpul uman este susţinut de structura sa energetică, organizată pe meridiane. Meridianele formează sisteme de trecere ale energiei, care circulă fără încetare în corpul nostru. Accesul din exterior la aceste trasee energetice se face prin intermediul celor 365 de acupuncte. Metoda Su Jok ajută energia sa circule liniştită în fiecare meridian în parte si in intreg sistemul.
SU JOK se bazează pe proiecţia meridianelor energetice ale corpului fizic în palme şi în tălpi. Este mai complexă şi mai plină de logică, are nişte formule mai exacte, iar acestea se deduc din individualitatea pacientului. În terapia Su Jok, înainte ca pacientul să intre la tratament, se fac testări speciale atât din punct de vedere fiziologic, cât şi psihic, astfel încât să poată fi deduse formulele individuale care se potrivesc fiecărui pacient. Intervenind apoi la cauză, se înlătură efectul. Se actioneaza prin presopunctura, magneto-terapie, seminto-terapie, color-terapie,s.a.
În funcţie de starea bolnavului, de gravitatea şi de vechimea bolii se poate trata orice parte a corpului, orice organ, orice articulaţie, fără nici o restrictie, obţinându-se rezultate în primele 10-15 min.
Aceasta forma de terapie poate fi facuta in paralel cu alte tratamente si este bine de discutat cu specialistul pentru precizari si recomandari.
Patologic, un om poate fi perfect sănătos , dar este imposibil să nu aibă probleme de moment, cum ar fi insomnie, o stare de stres sau de agitaţie. Toate dispar după numai o singură şedinţă, deoarece Su Jok are un efect profilactic, normalizând fluxul fin energetic pe meridianele de acupunctură. Când organismul este sănătos din punct de vedere energetic, corpul fizic devine mult mai rezistent la boli.
Profesorul Park Jae Woo consideră că medicii orientali şi occidentali ar trebui să-şi abandoneze prejudecăţile şi să transceadă diferenţele dintre cele două sisteme ştiinţifice. Trabuie să păstreze cu sfinţenie ce are fiecare mai valoros sau dăunător, astfel încât să le integreze armonios, dând naştere unei noi ştiinţe medicale.
TEHNICA METAMORFICA-VINDECAREA VIETII INTRAUTERINE
TEHNICA METAMORFICA-VINDECAREA VIETII INTRAUTERINE
Terapie complementară care funcționează pe memoria celulară, deblocând modele de gândire și emoții stagnante în perioada prenatală; numite în mod obișnuit “traume” care ne împiedică să avansam în siguranță în viață, deoarece sunt greu de recunoscut fiind în subconștientul nostru.
CE ESTE TEHNICA METAMORFICA ?
Este un masaj blând pe partile reflexogene ale corpului prin care sunt stimulati senzorii activi din piele, care au inmagazinat traumele din perioada de preconceptie, conceptie si post-conceptie. Aceste traume care nu au fost rezolvate, sunt cristalizate în celule ca modele de gândire, condiționări sau temeri pe care noi nu constientizam de unde vin, insa sfârșesc prin a produce probleme în viața.
Această tehnică stimulează memoria celulară prin eliminarea blocajelor profunde și producerea de eliberari, ducand la rezultate remarcabile. Ea activează memoria noastră celulară, inversând structurile mentale și emoționale ale inconștientului. Foarte eficientă in depresie, anxietate, hiperactivitate, sindromul Down, autism si multe altele, la nivel fizic, mental, emotional si comportamental.
Viata incepe la concepere. Se poate acorda o sedinta metamorfica unei femei gravide, de indata ce se afla in aceasta stare. In acest stadiu, mama si copilul formeaza un tot, iar sedinta poate conferi embrionului capacitatea de a se elibera de influentele precipitate la concepere, inainte ca acestea sa capete forma materiala.
În timpul celor nouă luni de gestație, se stabilește potențialul vieții umane. Cu ajutorul acestei terapii care actioneaza asupra zonelor reflexele ale coloanei vertebrale la nivelul picioarelor, mâinilor si capului, este posibilă reactivarea acestei perioade de formare.
Prin această metodă, forța esențială a vieții pacientului eliberează energiile care au fost obstrucționate în perioada prenatală, favorizând astfel procesul de vindecare a minții, corpului și spiritului.
Aceasta este o tehnică vibrațională foarte puternică care ajută la deblocarea fluxului natural al energiei. Aduce îmbunătățiri la pacienții care prezintă dezechilibre fizice, emoționale și psihice indiferent de varsta. Produce o eliberare de energie care acționează la toate nivelurile, prin recuperarea sănătății, a pacii interioare și armoniei.
In natura umana exista esenta vietii si toata energia creatiei. Celulele noastre, atomii, particulele interatomice, energia din corpul nostru, conțin întregul potențial al creației. De aceea este mai important să înțelegem cauza unei circumstanțe sau a unei boli, decât să-i eliminăm efectul. Dacă oprim efectul, cu un medicament sau cu o formă de ajutor extern, cauza ramane totusi în interior (informațiile dvs. sunt încă stocate în celule) și produce un alt efect. Doar intelegand si actionand asupra cauzei, putem elimina definitiv efectul.
Terapia Prenatală,numita ulterior de catre „parintele” ei Robert St. John Tehnica Metamorfică, ajuta pe oricine să poată intra într-un proces de eliberare a potențialităților și calităților aflate în stare latentă.
Fiind conștienți de ele și de capacitatea de a le folosi pentru propria transformare, sporeste încrederea în sine și respectul de sine.
În interiorul nostru este capacitatea de a crea boală sau de a rămâne sănătoasi. Rezultatul depinde de atitudinea noastră conștientă sau inconștientă.
Pentru adultii ocupati cu viata cotidiana, este important sa nu urmeze mai mult de o sedinta de o ora pe saptamana. Exceptii se pot face in perioadele de criza, cand persoana este in concediu sau sta acasa.
In cazul copiilor, se pot lucra sedinte mai dese, dar mai scurte.
eliberarea traumelor prin fosfenism si consiliere dezvoltare personala si spirituala
“Poate ca dragostea este felul meu de a te ghida incet, inapoi catre tine. Nu catre cel care as vrea eu sa fii, ci catre cel care esti cu adevarat.” (Antoine de Saint-Exupery)
Cand avem nevoie de ajutor ?
Daca esti intr-un impas existential, daca ai intrebari la care nu gasesti raspunsuri, daca vrei sa-ti imbunatatesti viata, aceasta metoda te poate ajuta sa depasesti obstacolele cu care te confrunti, sa-ti gasesti raspunsuri la problemele si intrebarile cu care te confrunti sau sa faci acele schimbari de care ai nevoie.
Apeleaza la un terapeut holistic atunci cand:
- Ai trecut printr-un eveniment traumatizant si doresti sa-l depasesti
- Treci printr-o situatie de criza, de schimbare sau de pierdere
- Simti nevoia sa discuti cu cineva specializat pentru a evalua obiectiv in ce punct se afla viata ta in prezent si care e directia potrivita pentru tine
- Te confrunti cu anumite frici, pe care nu reusesti sa le gestionezi
- Iti faci prea multe griji, te simti tot timpul stresat, sub presiune
- Nu te mai bucuri de viata, esti deseori trist sau apatic
- Ai fost abuzat fizic sau emotional
- Ai probleme in relatia de cuplu si nu stii ce sa faci
- Esti parinte si observi anumite probleme la copilul tau
- Ai trecut printr-un divort si vrei sa gestionezi in mod corect situatia, sa te vindeci si sa intelegi cum poti face sa obtii mai multa satisfactie pe viitor, in relatiile personale
- Te simti epuizat, traiesti un dezechilibru viata profesionala vs. viata personala, nu ai o viata personala care sa te implineasca
- Ti se pare ca nu esti suficient de bun, ca nu faci fata exigentelor locului de munca sau cerintelor societatii, nu reusesti sa te ridici profesional, esti urmarit de esecuri
- Te simti blocat intr-o anumita situatie
- Doresti sa faci o schimbare de viata si vrei sa te pregatesti si sa te aliniezi pentru a face fata noului rol sau provocarilor care vor urma
- Iti gestionezi greu furia, intri frecvent in conflicte
- Nu poti gestiona consumul de alcool, droguri, jocuri de noroc, esti dependent de cumparaturi
Probleme rezolvate cu succes :
- Situatii de viata dificil de gestionat, impas existential
- Traume suferite
- Diferite probleme personale, de viata
- Probleme de cuplu sau in familie
- Probleme ale copiilor sau ale varstei adolescentei
- Dificultati emotionale si de relationare
- Tulburari ale comportamentului alimentar
- Stres
- Echilibrarea raportului viata profesionala vs viata personala
- Orientare profesionala
- Etc.
Terapie Prin Hipnoza
CE ESTE HIPNOZA ?
Definiţie (dată de Departamentul de Educaţie al SUA):
Hipnoza este ocolirea factorului critic al minţii conştiente şi instalarea gândirii selective acceptate.
CUM MA POATE AJUTA HIPNOZA SA REZOLV PROBLEMELE CU CARE MA CONFRUNT ?
Hipnoza ne oferă posibilitatea de a ne elibera de credinţele ce ne limitează într-un anumit domeniu şi de a accepta fără a critica, a analiza sau a raţionaliza o sugestie dorită.
Altfel spus, instalarea gândirii selective crează o stare de sugestibilitate a minţii care ne dă posibilitatea să ocolim credinţele actuale care ne limitează (credinţe pe care le-am primit în familie sau în societate), astfel încât să acceptam alte credinţe ce ne oferă abilităţi noi.
Efectele hipnozei sunt atât de puternice şi de rapide pentru că aceste tehnici lucrează direct cu Mintea Subconştientă, cu percepţiile şi emoţiile, cu obiceiurile şi credinţele pe care le avem. Noi păstrăm obiceiuri şi concepţii care nu sunt corecte, nu sunt valide în mod obiectiv, însă totuşi sunt întipărite şi adevărate în mintea noastră. Unii oameni cred că în momente critice (în care simt o emoţie negativă – supărare, stres, singurătate, teamă) trebuie să fumeze o ţigară sau să mănânce dulciuri, să ia un calmant sau să bea alcool pentru a-i ajuta să depăşească acel moment. Acest lucru nu are un fundament real, dar ideea este adânc înrădăcinată în Mintea Subconştientă şi este un obicei fix de gândire sau/şi de comportament.
Mai mult de jumătate din afecţiunile organismului sunt cauzate de o reacţie a sistemului nervos la idei negative păstrate în Mintea Subconştientă. Există într-adevăr afecţiuni cauzate de germeni, paraziţi, viruşi, etc. Dar în acelaşi timp, dacă ne temem că vom fi bolnavi, şi vorbim constat despre “dureri de cap” sau “dureri de stomac”, în timp pot apărea schimbări de natură organică iar problemele devin reale, fizice. Mintea şi corpul sunt inseparabile. De aceea dacă vom continua să discutăm sau să ne gândim în mod constant la “durerea de cap” sau la “durerea de stomac”, în timp vom genera acele schimbări în organism.
“Când lucrăm cu Mintea Subconştientă, nu forţa apariţia rezultatului”. Aceasta înseamnă că este necesar să creăm expectativă mentală pozitivă că problemele pot (şi vor) fi rezolvate. În timp, vom învăţa că uneori este mai bine să “lăsăm lucrurile să se întâmple” decât să încercăm “să forţăm apariţia rezultatului”.
Aplicarea acestor principii în tehnicile hipnozei ne oferă “pârghia” necesară pentru a realiza transformări profunde, la nivelul subconştientului. Orice tehnică folosită în hipnoză trebuie să fie în concordanţă cu aceste “legi” pentru a crea transformări viabile şi permanente.
Pentru a putea folosi cu succes tehnicile hipnozei sunt necesare cel puţin 2 elemente: primul este crearea unei expectative mentale pozitive (despre care tocmai am discutat).
Cel de-al doilea element este eliminarea concepţiilor greşite care generează teamă faţă de hipnoză. Majoritatea persoanelor au numeroase concepţii greşite despre acest domeniu, iar atât timp cât o persoană se teme de hipnoză, şansele de a obţine transformările dorite cu ajutorul hipnozei sunt ca și inexistente.
Hipnoza între mit şi realitate
Sunt puţine subiecte atât de controversate ca şi hipnoza. Iar acest lucru se datorează “aurei de mister” în care s-a aflat hipnoza timp de sute de ani. Odată cu apariţia televiziunii, hipnoza a devenit un subiect preferat al filmelor şi al spectacolelor ce îmbină fascinaţia şi curiozitatea cu teama şi „misterul”. În acelaşi timp tehnicile hipnotice a început să fie aplicate în domenii ce au un fundament riguros din punct de vedere ştiinţific, cum ar fi medicina, sportul sau criminalistica. Dacă există atâtea semne de întrebare chiar şi la cele mai “mari case”, ce se poate spune despre lucrurile pe care oamenii obişnuiţi le cred despre hipnoză? Ei bine, lipsa de informaţii corecte şi prejudecăţile primează. Din din acest motiv m-am hotărât să abordez cele mai întâlnite concepţii şi idei eronate despre hipnoză în acest capitol.
Clarificarea unor concepţii şi credinţe greşite despre hipnoză
Hipnoza nu este somn!
Când suntem în hipnoză nu dormim. Suntem conştienţi de tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru, auzim foarte clar totul (pentru că ascultăm şi urmăm instrucţiunile primite). Toate cele 5 simţuri (Vizual, Auditiv, Tactil, Olfactiv şi Gustativ) sunt, de fapt, mai ascuţite – auzim mai bine şi simţim mai bine. Mintea este mult mai alertă decât în starea obişnuită. Dacă folosim o inducţie hipnotică de tip relaxant, corpul va fi extrem de relaxat şi vom avea ochii închişi. Din acest motiv, cei aflaţi în exterior ar putea crede că dormim.
Nu poţi rămâne blocat în hipnoză – poţi să ieşi oricând din această stare!
Hipnoza este o stare consensuală. Nimeni nu poate intra în starea de hipnoză dacă nu doreşte acest lucru. Este asemănătoare unui dans: hipnotistul conduce, iar dansul va exista doar dacă persoana va dori să fie condusă şi va urma instrucţiunile hipnotistului. Pentru a ieşi din hipnoză este necesar să nu mai urmăm instrucţiunile sau să dorim să ieşim din hipnoză şi vom ieşi instantaneu. Acelaşi lucru este valabil şi pentru sugestiile primite. Nimeni nu ne poate induce sugestii pe care nu le dorim.
Nu ne poate face nimeni să realizăm lucruri care sunt în contradicţie cu credinţele şi moralitatea noastră!
Am menţionat mai devreme faptul că atunci când suntem în hipnoză nu vom accepta sugestii pe care nu le dorim sau care sunt în contradicţie cu standardele noastre morale. De asemenea, nu acceptăm sugestii care ne pun pe noi sau pe alţii în pericol. De exemplu, dacă suntem în hipnoză şi apare o situaţie periculoasă (un incendiu sau o ameninţare) vom ieşi imediat din hipnoză şi vom evita acel pericol.
Nu putem fi “controlaţi” când suntem în hipnoză!
Acesta este unul dintre cele mai des întâlnite concepte şi este total eronat. Aş fi vrut să fie adevărat pentru că astfel succesul cu hipnoza ar putea fi garantat.Ideea de “a fi controlat” a fost popularizată intens prin intermediul filmelor. Filmele sunt realizate pentru a vinde bilete şi trebuie să prezinte senzaţionalul, să atragă publicul şi nu neapărat să-l informeze corect. Nu cred că sunt prea multe persoane adulte care cred că personajele din filme există cu adevărat (ex. Mos Crăciun, Frankenstein, Batman, etc). Totuşi cred că hipnoza pe care o văd în filme are puterea de “a controla” şi de a transforma un om într-un “robot subjugat dorinţei hipnotizatorului malefic”. Aceasta concepţie greşită se perpetuează datorita faptului că are o mare priză la publicul larg iar acest public este avid de senzaţional.
Când eşti în hipnoză nu vei divulga secrete sau informaţii confidenţiale!
Atunci când ne aflam în hipnoză nu vom divulga “secretele ascunse” pentru că suntem în permanenţă în control chiar şi în cele mai “adânci” stări hipnotice. Noi vom decide dacă dorim să acceptam sugestiile şi tot noi controlam toată informaţia pe care dorim să o transmitem. Dacă cineva încearcă “să ne smulgă un secret”, are şanse incomparabil mai mari să reuşească atunci când suntem în starea obişnuită de conştiinţă decât în starea de hipnoză pentru că în hipnoză mintea este mult mai alertă şi gândeşte mult mai bine.
Nu ne pierdem cunoştinţa atunci când suntem în hipnoză!
Hipnoza este o stare de sugestibilitate ridicată şi de concentrare a atenţiei. În hipnoză suntemmult mai alerţi decât în starea obişnuită. În acelaşi timp suntem mult mai relaxaţi, astfel încât o persoană din exterior ar putea crede că dormim sau suntem inconştienţi. Din acest motiv a apărut această concepţie greşită.
Nu vom face lucruri ciudate asa cum am văzut la TV!
Multe persoane au văzut show-uri TV în care persoane aflate în hipnotiză “măcăne” sau “latră”. Principiile pe care se bazează hipnoza de scenă sunt similare cu cele discutate mai devreme: de regulă, persoanele care urcă pe scenă sunt persoanele care doresc să se dea în spectacol şi acceptă sugestiile caraghioase date de către hipnotistul de scenă.
Acei oameni vor să se afle acolo şi să facă show. Şi aleg atitudinea care face sugestia să funcţioneze – “Îmi place această sugestie şi ştiu că va funcţiona”. Şi rezultatul se vede şi mai ales se aude prin hohote de ras. Uneori, printre cei care urcă pe scenă sunt şi persoane care nu răspund sugestiilor primite. Pe aceştia hipnotistul de scenă îi trimite pur şi simplu înapoi în sală sau dacă sunt de multă vreme pe scenă, îi ignoră şi se concentrează asupra celorlalţi care vor să accepte sugestiile.
Hipnoza nu este magie sau vrăjitorie!
Hipnoza a fost recunoscută şi folosită în practica medicală de către Asociaţia Medicală Americană (AMA) începând cu anul 1958. Aplicaţiile medicale ale hipnozei cuprind, dar nu sunt limitate la: anestezie, naştere fără dureri, managementul durerii, eliminarea alergiilor, etc. Este folosită de medici, psihologi şi de către persoane specializate în acest domeniu. Există o întreagă suită de credinţe greşite, generate în principal de teamă şi ignoranţă, care afirmă “valenţele mistice” ale hipnozei. Revin din nou la ideea prezentată mai sus a predispoziţiei publicului larg pentru senzaţional şi
inedit care, în colaborare cu o imaginaţie bogată, generează cele mai năstruşnice concepte. Din nefericire, aceste concepte sunt prezentate de către anumite persoane ca fiind axiome universal valabile. În cazul în care dorești să afli mai multe aspecte despre un anume domeniu, oricare ar fi acesta, îți recomand să te documentezi din surse multiple. Marea majoritate a oamenilor au auzit despre hipnoză prin intermediul altor persoane care “le-au vândut o poveste” şi care la rândul lor au deprins în mod similar concepţii şi idei greşite de la alţii sau din mass-media. Am observat cu toţii cât de uşor este să emiţi o afirmaţie pe care o crezi universal valabilă despre un anumit lucru, bazându-te doar pe o opinie sau pe o credinţă nefondată.
Hipnoza este un proces sigur – nu ţi se poate întâmpla nimic rău în hipnoză Nimeni nu a fost rănit sau nu a păţit ceva rău doar intrând în hipnoză. Fiecare om intră în hipnoză de câteva ori în fiecare zi. Hipnoza este o stare de sugestibilitate crescută (abilitatea de a accepta informaţii la nivel subconştient sau inconştient).
La fiecare nivel de conştiinţă (Conştient, Subconştient, Inconştient), există o funcţie protectoare a minţii care în mod automat elimină o sugestie ce pare periculoasă. De fapt, orice sugestie care pare periculoasă sau care ne poate răni într-un fel, ne poate face să ieşim din hipnoză.
Hipnoza a fost recunoscuta de AMA încă din 1958 şi a fost folosită de mulţi profesionişti în medicină şi psihologie de-a lungul a peste 200 de ani în deplină siguranţă, în sute de mii de cazuri.
Wingwave coaching
coaching precis pentru realizarea şi menţinerea performanţei, a dinamicii creative şi a echilibrului interior.
Metodă de coaching de scurtă durată, Wingwave® a fost dezvoltată de Cora Besser-Siegmund şi Harry Siegmund, psihologi germani şi traineri în domeniul managementului la Besser-Siegmund Institute în Hamburg, Germania, la mijlocul anilor `90.
Wingwave® combină:
1 – Stimularea bilaterală a emisferelor cerebrale prin „activarea” fazelor REM (de exemplu: mişcarea rapidă a ochilor – Rapid Eye Movement, stimulare bilaterală auditivă sau kinestezică).
2 – Tehnicile şi strategiile din Programarea Neuro-Lingvistică.
3 – Kineziologie aplicată (testul miostatic = răspuns muscular pentru evaluarea eficacităţii procesului).
Domenii de intervenţie:
- Life Coaching
- Business Coaching
- Coaching transformativ
- Coaching pentru copii
- Coaching pentru performanţă
Denumirea „wingwave” este compusă din „wing” şi „wave„.
1 – „wing„ este bătaia firavă de aripă a fluturelui care, conform teoriei haosului, are puterea să schimbe vremea, dacă bătaia are loc la momentul şi locul potrivit. Similar, pentru a face posibile schimbările pe durata sesiunii de coaching vom stabili un punct precis de start pentru coaching-ul wingwave, bazat pe nevoile fizice şi emoţionale curente, prin aplicarea testului de răspuns muscular („testul miostatic”). Metafora „wing” descrie, de asemenea, cum lucrează împreună cele două emisfere ale creierului pentru a sprijini „zborul intelectului” şi pentru a asigura o „aterizare” de succes.
2 – „wave„ evocă termenul de „unde cerebrale”, ca „idee briliantă” sau „flash al inspiraţiei”. Şi exact aceste tipuri de unde cerebrale sunt folosite ca declanşatori (triggers) de către wingwave®, pentru atingerea obiectivelor de coaching.
Coaching-ul wingwave® individual folseşte avantajele metodei wingwave® pentru realizarea scopurilor personale şi profesionale. Este un concept nou, ce combină diferite tehnici extrem de eficiente, care şi-au dovedit eficienţa în coaching-ul de scurtă durată. Această metodă este folosită, în principal, pentru obţinerea succesului de către persoane aflate la nivel executiv şi de management. La fel de bine funcţionează pentru persoanele care au nevoie de un impuls creativ, pentru sportivii de performanţă, dar şi, pur şi simplu, pentru atingerea mai uşoară a ţelurilor şi pentru creşterea încrederii în sine.
Stresul, amintirea unor evenimente neplăcute sau a unor situaţii imaginare din viitor acţionează ca o aşchie într-o rană, aşchie care nu permite rănii să se vindece: experienţa continuă să aibă efect negativ asupra persoanei şi îi limitează performanţele. Cu toţii ştim ce simţim când suntem răniţi, supăraţi, insultaţi, jenaţi etc. În condiţii normale, acestea dispar şi se „suprapun” altele. Ideea unui eveniment neplăcut din trecut nu mai provoacă un sentiment neplăcut.
Dacă nu se întâmplă aşa, de exemplu, emoţiile negative nu sunt „acoperite”, ele rămân incomplet procesate (timpul nu le-a „rezolvat” pe toate). Persoana rămâne „blocată” în vechiul conflict şi poate ajunge la o problemă secundară de forma unei diagrame de gândire: „De fiecare dată când fac X, mi se întâmplă Y”. Care este motivul pentru care se întâmplă aşa? În momentele de stres intens, cele două emisfere cerebrale nu conlucrează optim. Procesul de desfăşurare a evenimentelor şi a emoţiilor asociate acestor experienţe este perturbat. Emoţiile duc la „blocaj”. În condiţii normale, evenimentele stresante sunt rezolvate în timpul somnului. În faza de mişcare rapidă a ochilor (REM = Rapid Eye Movements), ochii noştri se mişcă foarte repede în plan orizontal şi experienţele noastre stresante şi traumatizante sunt „procesate”.
Prin urmare, este procedura perfectă pentru autovindecare a evenimentelor emoţionale („Dormi pe problemă” / „Las-o sub pernă”). Creşterea nivelului de stres la care sunt expuşi zilnic mulţi oameni îi îndepărtează de posibilitatea de a prelucra cu succes evenimentele în timpul somnului. Somnul neodihnitor şi pilulele pentru insomnie pot elimina complet faza de mişcare rapidă a ochilor (REM), fapt care conduce la un sentiment constant de presiune şi face dificilă relaxarea după trezire. Emoţiile care sunt asociate cu anumite evenimente din trecut sau idei din viitor nu mai pot fi procesate eficient. Situaţia poate fi comparată cu un CD defect: procesarea în cadrul sistemului nervos rămâne blocată la un anumit punct.
Intervenţia wingwave® stimulează faza REM când clientul este în stare de veghe. Ochii lui urmăresc degetele coach-ului care se mişcă în faţa lui, iar emoţiile „blocate” vor fi procesate într-un ritm rapid. Mişcările oculare – care pot fi înlocuite şi cu stimuli auditivi sau tactili – permit celor două emisfere să lucreze împreună, în mod coordonat, şi emoţiile „blocate” încep să se „mişte” din nou. Blocajul mental care a cauzat acest stres extrem dispare.
Pe timpul acestui proces, clientul poate experimenta trăiri intense, dar uşor suportabile, care nu durează mai mult de un minut. Deoarece intervenţia reactivează complet capacităţile mentale care au fost blocate, ea va permite creierului să găsească propriile soluţii creative, făcându-l capabil să-şi folosească resursele. Astfel, clientul obţine o surprinzătoare stare de înţelepciune şi va avea „insight-uri” pe durata intervenţiei. Efectele Wingwave pot fi suplimentate, la nevoie, cu metodele Programării Neuro-Lingvistice (NLP).
Dupa încheierea intervenţiei, clientul se simte uşurat, chiar bucuros şi cu simţul umorului recâştigat. Câteodată rămâne într-o stare de oboseală, însă un alt fel de oboseală, una placută, este complet relaxat, astfel încât restul zilei poate fi petrecut, în funcţie de posibilităţi, fără stres şi într-o stare de linişte.
1. Coaching-ul de tip „post achievement-stress”
Aici este inclus orice gen de probleme stresante, care sunt, în general, tipice profesiilor cu exigenţe ridicate şi cu un coeficient solicitant de lucru. Noi numim acest tip de stres „post achievement-stress”, care apare atunci când stresul nu se mai poate reduce de la sine în mod regulat. De exemplu, aşa numitele „bătăi la ceafă”, dezamăgiri în viaţa privată sau profesională, incidente bruşte precum scrisori sau telefoane primite care aduc veşti neplăcute sau accidente.
2. Coaching-ul pentru resurse
Intervenţiile sunt aplicate în vederea dezvoltării unor teme menite să aducă succesul: stimularea creativităţii, automotivaţia, crearea unei imagini pozitive de sine prin coaching sau vizualizarea scopului în vederea pregătirii mentale pentru atingerea unor cote de înaltă performanţă (examene, apariţii în public etc.).
3. Coaching pentru convingeri
Sub acest aspect se urmăreşte depăşirea autoconvingerilor care deseori limitează potenţialul şi reduc nivelul calitativ de viaţă („nu sunt bun de nimic”) şi transformarea lor în autoconvingeri pozitive. Importantă este, de asemenea, depistarea aşa numitei capcane: „căderea în euforie” (de exemplu: „Pot reuşi să fac totul”), care, din cauza nivelului deosebit de ridicat, chiar nerealist la care se aspiră, poate conduce la negativism şi, prin urmare, poate afecta subconştientul clientului. În cazul intervenţiilor de acest gen, este vorba mai mult despre restabilirea unui Eu puternic la nivel emoţional şi a unor convingeri aspirante spre realizare.
Beneficiile coaching-ului cu Wingwave®:
• Creşterea creativităţii şi realizarea performanţei.
• Fixarea unor obiective la nivelul conştientului şi, prin aceasta, transformarea lor în realitate.
• Transformarea convingerilor limitatoare în convingeri aducătoare de succes.
• Stres provocat de tensiuni în cadrul întreprinderilor, profesional, relaţional, familial; mari dezamagiri în relaţiile interumane, încât se ajunge la tendinţa de a simţi că: „Totul se prăbuşeşte”.
• Rănire interioară provocată de către alţi oameni, prin care imaginea de sine ajunge să se clatine; procese de adâncă tristeţe survenite în urma despărţirii.
• Bulversări apărute din motive aparent lipsite de importanţă, precum mici insulte, pentru că la bază se află un conflict din timpuri mai vechi.
• Atitudinea terapeutică faţă de substanţe dăunatoare sau comportamente care cauzează prea multa plăcere (vicii).
Aproape toate aceste probleme au în comun o stare de încordare în psihicul clientului sau asocierea unor gânduri şi sentimente neplăcute care nu au fost prelucrate într-un mod satisfăcător. La aceasta se adaugă şi sentimente rezultate în urma unor evenimente care nu au putut fi acceptate sau au fost numai parţial acceptate. În acest caz, timpul nu mai vindecă rănile sau le vindecă numai parţial. Clientul ramâne prins în vechile conflicte, care, la rândul lor, pot induce consecinţe dureroase şi pot crea o mentalitate de genul „De fiecare dată când mi se întâmplă x, trebuie să mi se întâmple şi y”.
Wingwave, SIGURANTA în sute de mii de cazuri !